محل تبلیغات شما

 

 

'حسین'فرزند حضرت امام رضا (ع) که بیش از دو سال نداشت، سخت بیمار شد و در قزوین درگذشت؛پس از این اتفاق، فرزند خردسال امام هشتم شیعیان جهان در قزوین به خاک سپرده شد کهبعدها به زیارتگاه شیفتگان اهل بیت علیهم السلام تبدیل شد.

 آستانه حضرت شاهزاده حسین در قزوین که مشهورترینو با شکوه ترین اماکن زیارتی و مشاهد متبرک ،و از توجه واعتقاد کامل مردمان ایندیار برخوردار است از کهن ترین مزارات موجود ایران است.

 قدیمی ترین کتابی  که از ذکراین مزار در آن اشاره شده است کتاب"تاریخ قزوین و فضائلها" تالیف حافظابویعلی خلیل بن عبدالله بن احمد قزوینی در گذشته 446 است.این کتاب اکنون در دستنیست لیکن بیش تر مطالب آن در کتاب "التدوین" با ذکر ماخذ نقل شدهاست.او در تاریخ خود از این مزار و نام ونسب آن یاد میکند.

 پس از آن عالم جلیل شیعی شیخ عبدالجلیل رازی درکتاب شریف "النقض"(نگاشته شده پیرامون سال 560 )ضمن  سخن از اماکنزیارتی شیعیان آن عهد،پس از ذکر آستانه حضرت فاطمه معصومه در قم و آستانه حضرتعبدالعظیم در ری و یکی دو مورد دیگر می نویسد:و اهل قزوین سنی وشیعه به زیارتابوعبدالله حسین بن الرضا روند.

 پس از آن ابوالقاسم عبدالکریم بن محمدبنعبدالکریم رافعی قزوینی  متوفی 623 در کتاب مشهور "التدوین فی ذکر اخبارقزوین" در فصل چهارم ذیل سخن از مقابر قزوین ،ضمن شرح و وصف گورستان بزرگآنجا از این مزار یاد کرده  و می نویسد:در این گورستان  مزار منسوب بهفرزند حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است که در خردسالی در گذشته بود.

 او همچنین در جایی دیگر از کتاب مذکور (ذیل شرححال حضرت امام رضا علیه السلام می نویسد: مشهور است که حضرت از قزوین عبور فرمودهمی گویند که در سرای داوود بن سلیمان غازی ،که نسخه معروفه(صحیفه الرضا) را از ویروایت می کند-پنهان بوده است. این نسخه را اسحاق بن محمد د محمد بن مهرویه و جزاین دو (از داوود بن سلیمان) روایت کرده اند.خلیل (حافظ) گفت که فرزند وی که درگورستان قزوین مدفون است می گویند دو ساله یا خردسال تر بوده است.حمدالله مستوفیدر نزهت القلوب ذیل سخن از قزوین می نویسد:ودر آنجا مشهد امام زاده حسین پسر امامعلی ابن موسی الرضا (ع) و قبر یکی از صحابه و مزار اولیاء کبار است.او در تاریخگزیده نیز در دو مورد از این آستانه یاد کرده است، یکی در سرگذشت حضرت رضا که مینویسد : رضا را پنج پسر بود ، محمد، جواد و جعفر و ابراهیم و حسین که به قزوینمدفون است و دیگر در بخش مربوط به قنات ها و رودخانه ها و مساجد و معابر قزوین.(فصل پنجم از باب ششم) بدین گونه:گورستان های آن تماما داخل شهر است و بهترین آنبه کثرت و برکت مقبره ایست ،شرقی آن محله ری و غربی آن محله ی ارداق نزدیک رودخانهو شمال آن محله ی شهرستان و جنوبی آن باروی شهر ارداق و در آن مقبره مشهدی است ازآن پسر علی ابن موسی الرضا ، وفات آن پسر در 2 سالگی بوده و گویند حسین نامداشته.در مآخذ دوره ی صفوی از قبیل سراج الانساب ، احمد ابن محمد ابن اعبدالرحمانکیای گیلانی و رساله ی اسدیه ی محمد قاسم مختاری عبید لی سبزواری و زینت المجالسمجد الدین محمد الحسینی مجدی و تذکره ی هفت اقلیم و ضیافت الاخوان آقا رضی قزوینیو کتاب های دیگر در عصر قاجاریه از قبیل حدائق السیاحه حاجی زین العابدین شیروانیو بستان السیاحه همو و جنت النعیم حاجی ملا باقر واعظ کجوری و مرآت البلدان ومنتخب التواریخ حاجی ملا هاشم خراسانی و سفرنامه های اروپائیان مانند سفرنامه یمادام دیو لافوا هم درباره ی این آستانه و مدفون در آن و خصوصییات مربوط دیگر سخنرفته است .

 از جمله این که برای حضرت امام رضا یک دختر وپنج پسر به شرح زیر نوشته اند: دختر فاطمه ، پسر1- محمد القانع امام محمد تقی جواد . 2 حسن ،3 جعفر . 4 ابراهیم . 5 حسین .این پنج فرزند به این ترتیب در منابع شیعه و سنیآمده است. (سیر اعلام النبلاء ، ج 9 ، ص 393 ، الفصول  المهمه ، ص 264 .نورالابصار،ص 177.کشف الغمه،ج 3،ص .57 .بحار،ج49،ص 221.عوالم،ج22،ص 370.جنات الخلود ،ص 33.تاریخ گزیده ص 215)روی این بیان امامرضا (ع) شش فرزند داشت که پنجمین  آنها حسین بوده است و به تصریح بسیاری ازمورخان او همان شاهزاده حسین (ع) مدفون در قزوین است. در طول قرون و اعصار  درهر کتابی از قزوین و مزارات آن سخن به میان آمده از شاهزاده حسین (ع) به عنوانفرزند بلافصل امام رضا (ع) سخن رفته است.(جنات الخلود ،ص 90)پژوهشگر معاصر آقایسید حسین مدرسی طباطبایی که از اساتید برجسته دانشگاه های آمریکا می باشند در اینزمینه تحقیق ارزشمندی نموده ودر کتاب های خطی  واسناد بجا مانده  ازشاهان وشاهزاده گان و دانشوران در هفت قرن  گذشته پیرامون آستانه شاهزادهحسین این امامزاده عظیم الشان بررسی کرده و همه آنها را در کتابی ارزشمند به نامبرگی  از تاریخ قزوین  آورده است که در آن می نویسد:اکثر مورخان و سیرهنویسان که بردن نام همه آنها از حوصله این کتاب خارج است ،امامزاده حسین را فرزندعلی بن موسی الرضا می دانند.براساس دست خط موجود در آستان مقدس امامزاده از حضرتآیت ا لله مرعشی نجفی  به تاریخ 22 صفر 1388 هجری قمری برابر با 1346 هجریشمسی، معظم  له نیز در خصوص صحت نسب این امامزاده عظیم الشان  تاکیدفرموده اند.در لغت نامه دهخدا نیز  در باب حرف ش ص 168 به تفضیل در این بابصحبت گردیده است




پایگاه اطلاع رسانی آستان مقدس امامزاده حسین(ع)


شعر عبدالوهاب نورانی وصال درباره سید احمد بن موسی الکاظم (ع)

شعر حاج سلیمان صباحی بیدگلی درباره امام رضا(ع)

شعر سیدمحمدعلی ریاضی یزدی درباره امام رضا(ع)

حسین ,قزوین ,بن ,حضرت ,، ,ع ,می نویسد ,موسی الرضا ,امام رضا ,در آن ,شاهزاده حسین

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ثبت برند - ثبت برند لاتین وکیل ورزشی، ارائه مشاوره در زمینه حقوق ورزشی و قراردادهای ورزشی شب های روشن وبلاگ دکتر محمدرضا یوسفی گفت و گوی آزاد پایان نامه جدید Seperti Singa Di Hutan Seperti Seo Di Search Engine دانلود فیلم ایرانی جدید ovniheri شعر شاعر